logo snlogo

Organisatie

Het Team Ondersteuning Evenementen Scouting - kortweg TOES - bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers die in Lelystad een magazijn tjokvol scoutingmateriaal beheren en onderhouden. Dit materiaal is eigendom van Scouting Nederland en kan worden ingezet bij grote scoutingevenementen maar ook de kleine scoutingactiviteiten. Naast het beheer van materiaal is TOES ook ingesteld om advies en een helpende hand te bieden bij grote scoutingevenementen zoals Scout-Up Your Summer, de Scout-In en het Nawaka.

Onze TOES-Stelling

TOES maakt het mogelijk voor Scouting Nederland om zelfstandig
én professioneel een evenement neer te zetten. Dit door het zorgen
voor verspreiding en inzet van kennis en kunde en het optimaal inzetten
en beheren van de middelen van en voor Scouting Nederland.

TOES is

Transparant,
Ondersteunend,
Ervaren en
Scoutlike

Wat doet TOES?

Bij TOES zijn de materialen van Scouting Nederland in beheer. Deze materialen zijn door veelal voor bepaalde activiteiten aangeschaft en worden bewaard en onderhouden in Lelystad. Doel is om deze materialen zo veel als mogelijk opnieuw te kunnen gebruiken.

Elk jaar zijn de teams van TOES bezig met grote landelijke scoutingevenementen. Daarnaast zijn er ook regelmatig kleinere activiteiten waarbij assistentie wordt verleend of waaraan materiaal wordt verhuurd. De kennis en kunde van de teams bestaat dus zeker niet alleen uit boekenwijsheid maar ook uit relevante ervaring.

Met de toegenomen drukte op de evenementenmarkt en de steeds hogere eisen, zowel vanuit de wetgever als vanuit de klant, is het moeilijk om voor een groter evenement op eigen kracht alle kennis in huis te halen. Vandaar dat TOES kan helpen om een evenement zo goed mogelijk neer te zetten! Uitgangspunt is dat minimaal een deel van de leden in een team een professionele achtergrond heeft in het vakgebied. Voor bepaalde teams - neem bijvoorbeeld Zorg en Brandveiligheid - is dit ook bittere noodzaak. Regelgeving en onze zorg om verantwoord activiteiten te kunnen organiseren, maken dit nodig.

TOES kan daarbij heel direct betrokken worden. Het is mogelijk om alle ondersteuningstaken voor een scoutingevenement naar TOES toe te brengen. In overleg wordt er een projectopdracht geformuleerd en de klus wordt "turn-key" uitgevoerd.

Kleiner kan natuurlijk ook. Het is heel goed mogelijk om te bellen of er een extra patrouillekist beschikbaar is als er eens een keer een subgroepje meer meegaat op het zomerkamp van je scoutinggroep. Ook organisaties van regiodagen en de HIT zijn regelmatig klant van TOES.

Hoe is TOES georganiseerd?

De hoofdmoot van TOES zijn de dertien teams die vanuit Lelystad opereren. Zij hebben gezamenlijk alle kennis in huis om grote scoutingevenementen te organiseren en de materialen daarvoor te beheren. Om de dagelijkse gang van zaken en de coördinatie tussen de teams in goede banen te leiden, gebruiken we de onderstaande organisatiestructuur.

Bestuur

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Projecten
 
Gebouw en Magazijn
Stafbureau

 
 
 
 
 
 
 

 
Nationale Jamboree
 
 
Secretariaat

 
Nawaka
 
 
Financiën

 
Scout-In
 
 
Verhuur

 
etc...
 
 
Processen en Regelgeving

 
 
PR en Communicatie

 

 

TOES valt rechtstreeks onder de verantwoordelijkheid van het Landelijk Servicecentrum in Leusden. Het bestuur is heel nauw betrokken bij alles wat zich op landelijk niveau afspeelt. Daarnaast bewaakt het bestuur onder meer de voortgang van de projecten en de financiën.

Verder heeft TOES een projectentak voor grotere scoutingevenementen. Vanuit TOES wordt in deze gevallen een projectleider aangewezen die de werkzaamheden binnen TOES coördineert. Hierdoor krijgt ook de klant één duidelijk aanspreekpunt. Tenslotte worden de teams van TOES ondersteund door het Stafbureau. De medewerkers in het stafbureau vervullen een aantal taken die niet specifiek bij een afzonderlijk team thuishoren. Denk hierbij aan administratieve taken, PR en de (kleinere) verhuurzaken.

TOES: Always On The Move

Lid worden?

TOES is altijd op zoek naar nieuwe mensen. Op dit moment hebben wij de volgende vacatures:

Meer informatie...


Ons magazijn

In Lelystad staat het magazijn van TOES. Duizend kubieke meter ruimte om allerhande materialen op te slaan en te kunnen onderhouden.

Lees meer over ons magazijn...


Meer TOES

Social media, teamwebsites en projectpagina's...

Websites van TOES-teams

Projectenpagina's

En verder...