logo snlogo

Ons magazijn

Aan de Stuwweg in Lelystad staat het magazijn van TOES. Duizend kubieke meter ruimte om allerhande materialen geordend op te slaan en te kunnen onderhouden. Bijna elk weekend - en soms ook door de week - zijn onze medewerkers hier bezig met het onderhoud, beheer en de verhuur van het materiaal.

Op de begane grond is voldoende ruimte om met een vorkheftruck te kunnen werken. Hier liggen dan ook de meeste grote en zware materialen zoals tenten en kisten met zwaar gereedschap. Maar ook spullen die vaak worden gebruikt. Ook is er een werkplaats waar reparaties kunnen worden uitgevoerd. Hogerop in de stellingen en op verdieping ligt het 'fijnere' materiaal en de kantoorartikelen. Ook zijn er op de verdieping een kantoortje en een kantine.

Naast en achter het magazijn staan nog zo'n twintig zeecontainers en enkele portocabins. De zeecontainers worden door de afzonderlijke teams gebruikt en zitten bijvoorbeeld tsjokvol met waterleidingmateriaal, verlengsnoeren en pionierhout. De portocabins gaan jaarlijks mee naar de grote scoutingkampen. Ze worden ingezet als basiskamp en als mobiele keuken.

Facts

Vroegûh...

Scouting Nederland organiseert al generaties lang grote evenementen en activiteiten, zowel op het land als op het water. De materialen die daarvoor gebruikt werden, lagen verspreid door het land, vaak ook bij mensen thuis.

Na de Wereld Jamboree van 1995 kwam er zoveel materiaal vrij dat een centrale opslag noodzakelijk werd. In 1999 werd in Lelystad deze geschikte locatie gevonden. Alle decentrale opslag werd in de jaren daarna opgeheven.

Om al dat materiaal te beheren werd Team Materiaalbeheer opgericht. Later werd de naam gewijzigd in Team Ondersteuning Evenementen Scouting en werd ook ingezet op het borgen van kennis en het leveren van mankracht.

Scoutinglandgoed Zeewolde

Al vanaf 2006 werken leden van TOES samen met het Landelijk Servicentrum aan een nieuw landelijk scoutingterrein. In 2011 vonden we een plek in Zeewolde en sindsdien wordt er hard gewerkt aan de realisatie van het terrein.

Ergens in de nabije toekomst zal TOES ook naar het landgoed verhuizen. Op die manier kunnen de materialen van TOES beter worden benut. Ook wordt er dan bespaard op de steeds verder oplopende transportkosten.

Meer informatie volgt...